Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!!!

Tuesday, April 3, 2007

ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Κατ’ αρχήν να ζητήσουμε συγγνώμη για την καθυστέρηση. Δεν ήταν για άλλο λόγο απ’ το ότι κάποιοι (κάποια) εξ’ ημών έχουν χρόνια τώρα τσακωθεί με την τεχνολογία και την πληρώνουν τα blogs… Ειλικρινά όμως έχουμε όλη την καλή διάθεση!!


Σήμερα θα μιλήσουμε για το πάσχα. Συγκεκριμένα, για τις διακοπές αυτών των ημερών.

Προσωπικά, ανήκω στην κατηγορία αυτών που πηγαίνουν καταναγκαστικά στο χωριό τους, λόγω οικογενείας...Λέω καταναγκαστικά όχι γιατί δεν είναι ωραίο το μέρος ή γιατί δε θα έχω τι να κάνω, αλλά γιατί κυριαρχεί αυτή η υποχρέωση του να είσαι με όλο το σόι, να τρώς μέχρι σκασμού,να πίνεις, να γελάς με οποιοδήποτε "αστείο", ακόμα και αν η γνάθος σου κοντεύει να πάθει κράμπα ... Είναι και κάτι αλλο (ίσως λόγω του νεαρού της ηλικίας μου): δε σ'αφήνουν να κάνεις το πρόγραμμά σου! πρέπει να συντονιστείς με το πότε θα πάνε,πότε θα φύγουν και τι θα έχουν όρεξη να κάνουν οι δικοί σου και όχι μονο...


Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ίσως να μην ισχύει η πρόταση "ανήκω στην κατηγορία". Μάλλον δε θα πρέπει να το γενικεύσω. Πολλοί περνούν μια χαρά το διάστημα αυτο!! Άλλωστε ο καθένας αντιλαμβάνεται αυτές τις διακοπές και το πάσχα καθ'εαυτό διαφορετικά. Κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται και καθόλου!! Δεν είναι κακό κι αυτό!


Για να κλείσουμε χαρούμενα, να ευχηθούμε καλό πάσχα σε όλους!!! Καλά να περάσετε, καλή ξεκούραση και εις άλλα με υγεία!!!!

12 Comments:

At April 3, 2007 at 4:44 PM , Blogger Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!! said...

καταρχάς αν ερχόσουν στο δικό μου χωριό όπως σε παρακαλάω εδώ και 17 χρόνια!(άντε 15..) θα είχες παντελώς διαφορετική άποψη!Μα είναι δυνατόν να έχετε χωριό χωρίς κεντρική πλατεία!!!δεν υπάρχει πουθένα αλλού αυτό το πράγμα!...και μη μου πεις πάλι την αυλή απ'το καφενείο, ΔΕΝ πιάνεται για πλατεία!να πάμε εκεί να λιώσουμε όλο το καλοκαίρι σε εκείνη την απίστευτη παραλία ναι το δέχομαι...(εντάξει όχι και όλο καμιά βδομάδα...;) αλλά για χειμώνα απλά ΔΕΝ παλεύεται!χιχιχι ρε μήπως να ακολουθήσουμε το συναπάντημα και να την κάνουμε κι οι τρεις για Σίφνο τελικά??χα! έλα στου χουριό σλέω να δεις τι θα πει πάσχααα καμάριμ!!!να ξυπνάς με την τσίμπλα στο μάτι και να τσιμπάς ζεστό ζεστό το κοκορετσάκι και να ακούς τα κλαρίνα απ'τα απέναντι σπίτια!

 
At April 4, 2007 at 2:46 AM , Anonymous Anonymous said...

1ον Ελάτε όλοι Σίφνο!!!
2ον Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε μένα με την σπόντα περί τεχνολογίας!!!
3ον Ελατε όλοι Σίφνο!!!
4ον Είμαι η πλέον κατάλληλη να κρίνω καθώς έχω επισκεφθεί τα χωριά και των δύο! Ναι μεν η αυλή έξω από το καφενείο δεν είναι πλατεία αλλα δεν είναι πλατεία και μια αλάνα στην οποία απλά πραγματοποιείται το πανηγύρι!!!
5ον Ελάτε όλοι Σίφνο!!!

Άντε καλά να περάσουμε όλοι λοιπόν, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο και να γυρίσουμε ανανεωμένοι ώστε να ανεβάζουμε post κάθε μέρα!

Καλό Πάσχα!!!

 
At April 4, 2007 at 4:00 AM , Blogger Unknown said...

δυστυχώς δεν «ανήκω» σ'αυτή την κατηγορία, με αποτέλεσμα να μου λείπει κάτι τέτοιο, να 'χω το χωριό μου τους συγγενείς κ.λπ. βλέπεις η φύση του ανθρώπου είναι να θέλει αυτό που δεν έχει.
Όσο για τη Σίφνο το κακό συναπάντημα καλά λέει έχω περάσει υπέροχο Πάσχα εκεί ;)

 
At April 4, 2007 at 7:14 AM , Blogger Χρίστος said...

Σίφνο ή το χωρίο χωρίς πλατεία? Εμ - έλα ντε?
Και το δικό μου το χωριό (η ιστορική, πολυπληθής Ασέα Αρκαδίας έχει πάνω απο 80 κατοίκους (τελευταία φορά 85 νομίζω!) - και επίσης κάνει στάση το τραίνο προς Καλαμάτα (αλλά μόνο αν το πείς στον εισπράκτορα - σοβαρά!) - και έχει και την διασημη γορτή της πατάτας το καλοκαίρι!
(αλλά μέχρι την Κυριακή θα την βγάλω Αθήνα - καλά, μόλις ήρθα κι εγώ για μια βδομάδα και φύγατε??? ε?)
Φιλιά!
Καλή Ανάσταση!
(ωραία ευχή, ούτως ή άλλως!)

 
At April 4, 2007 at 11:45 AM , Blogger Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!! said...

Έχω να καταγγείλω...ότι...το πανηγύρι του χωριού μου δεν πραγματοποιείται στην πλατεία αλλά στο σχολείο!Συνεπώς πρόκειται για μία ακόμη σκευωρία εις βάρος του πανοραμικού και μαγευτικού αυτού μέρους!Διότι!δε νομίζω ότι κακοπέρασε η εν λόγω κυρία (συναπάντημα) όταν είχε επισκεφθεί τον πολυαγαπημένο τόπο βεβαίως βεβαίως!κχ κχ κχ!!ας πάει όμως και το παλιάμπελο!εμείς είμαστε ανώτεροι άνθρωποι αγάπη μου!ακούς εκεί αλάνα!!!

Μάρα

 
At April 5, 2007 at 8:14 AM , Blogger ~~kindergarden teacher ~~ said...

τωρα αλλη χαρη εχει το πασχα στο χωριο ..κιαν παλι δεν σας αρεσει ρε παιδια.. νεα παιδια ειστε καντε την για κανα νησακι ..

 
At April 5, 2007 at 8:14 AM , Blogger ~~kindergarden teacher ~~ said...

καλη αναστασηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!

 
At April 5, 2007 at 3:17 PM , Blogger Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!! said...

μια χαρά είναι το χωριό για Πάσχα!το καλύτερο!Στείλαμε το συναπάντημα στο νησί να δούμε πως είναι και άμα της αρέσει θα το προτιμήσουμε next time!

καλά να περάσεις Σεβάκι!

 
At April 11, 2007 at 8:19 AM , Anonymous Anonymous said...

Γυρίσαμε λοιπόν. Ελπίζουμε όλοι να περασατε καλά... Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο επιτάφιος τρέχει σα να θέλει να ξεφύγει λες και τον κυνηγάει όλος αυτός ο κόσμος που είναι από πίσω του!
Μπορούμε λοιπόν να αρχίσουμε πλέον να λέμε σιγα σιγά "καλό καλοκαίρι" (σιγά σιγά όμως!!!)
Καλή άνοιξη προς το παρόν αν και έχει αρχίσει, αλλά μέχρι να φύγεις από αθήνα δεν το καταλαβαίνεις ιδιαίτερα!
Και εις άλλα με υγεία..!

 
At April 12, 2007 at 7:06 AM , Blogger neropistolero said...

Χρόνια πολλά χ3 για το τρίο.
Θα ακουστώ σα γέρος 100+ χρονών, αλλά θα έρθει κάποια στιγμή που θα νοσταλγούμε τα Πάσχα στα χωριά.

Προς κακό συναπάντημα: καλάααα....θα σου'ρθουμε ΟΛΟΙ στη Σίφνο, θα στογγυλοκαθίσουμε 10.000.000 νοματαίοι και μετά θα μας παρακαλάς να φύγουμε. :D

 
At April 18, 2007 at 6:01 AM , Blogger Jason said...

Ελάτε όλοι στο νησί μου, σας χωράει και είναι και υπέροχο...

Χρόνια πολλά σε όλους!

 
At August 4, 2007 at 4:06 AM , Blogger Mauricio said...

Just to say hello!

good weekend :o)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home